goedkoper treinreizen met handig foefje

Wil je bijvoorbeeld van Raalte naar Amsterdam Centraal en weer terug, dan kost een retourtje 33,40 euro. Maar koop je een enkeltje Raalte-Nijverdal, via Amsterdam Centraal, dan betaal je 30,40 euro.

De truc werd bedacht door de Groningse SP-fractie en de NS is ‘not amused’. “We gaan er vanuit dat mensen eerlijk hun kaartjes kopen.” Maar ja, de NS biedt het zelf aan dus wat is er oneerlijk aan een enkeltje Raalte-Nijverdal via Rotterdam? Een retourtje Rotterdam kost 38,10 euro. Een enkeltje Nijverdal over Rotterdam 33 euro. En van Olst naar Wijhe via Den Haag Centraal kost 33,40 euro. Een retourtje Den Haag vanuit Olst kost 37,10euro . Tel uit je winst.

Voor kortere reizen geldt het niet. Raalte-Nijverdal via Zwolle is 1,80 euro duurder dan een retourtje Raalte-Zwolle. Heino-Zwolle is per retour zestig cent goedkoper. Wijhe Zwolle kost 5,40 euro. Wijhe-Olst over Zwolle is 6,10 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.