goed vertoeven op warm luttenbergs feest

Mede dankzij het prachtige weer – hoewel een beetje klammig – is ook de tweede dag van het Luttenbergs Feest er één om plezierig op terug te kijken. Een druk programma bracht jong en oud vrijdag massaal op de been. De eerste activiteiten startten al vroeg in de ochtend, terwijl de laatste feestgangers ook pas weer vroeg in de ochtend (of laat in de avond) huiswaarts keerden. Kortom: Gewoon weer een dag zoals het Luttenbergs Feest hoort te zijn.

In de ochtenduren verzamelden de 55-plussers zich al vroeg voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er volop jeu de boules gespeeld. De organisatie had voor een mooie, strakke kunsstofbaan gezorgd, zodat de zware ballen goed konden rollen. Hoewel de activiteit natuurlijk ook wel om het winnen ging, stond vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Doortje van de Sligte en Riet Veldkamp stapten uiteindelijk als winnaar van de baan.

Het vogelgooien trok ‘s middags net als verleden jaar een flink aantal deelnemers. Maar liefst 113 deelnemers schreven zich in om te proberen met een houten knuppel de vogel van de paal te gooien. Het was uiteindelijk Freddy Kelder die dat voor elkaar kreeg. Daarna vertrokken alle deelnemers naar het zonovergoten terras voor een eerste, welverdiend biertje. Maar ook de viswedstrijd trok weer veel echte liefhebbers. Helaas had de vis geen zin en wilde die niet zo goed bijten, waardoor de vangst wat beperkt bleef. Voor de kinderen was het op de vrijdag ook goed vertoeven. ‘s Ochtends hebben ze diverse kunstjes geleerd die ze in de middag mochten vertonen ‘aan het grote publiek’.

De strijd om de sterkste man kende dit jaar acht deelnemers. Naast de oude garde was er ook dit jaar weer jonge aanwas. Veel waardering kregen alle deelnemers bij hun pogingen op de onderdelen kartrekken, zakgooien, banden verplaatsen en gewichtheffen Het was uiteindelijk Niels Middelkamp die met de titel Sterkste Man ging strijken.

In de avonduren zorgde Los del Sol voor een flinke sensatie. Dit gezelschap van artiesten en hun volbloed paarden lieten de toeschouwers genieten van een uniek samenspel tussen mens en paard, Spaansde dans en grandioze rijkunst. Deze demonstratie oogste dan ook veel belangstelling en waardering. Zaterdagavond staan er zelfs twee voorstellingen op het programma, namelijk een act met een slangenmens en een voorstelling met het thema ‘Enteny & Mentalisme’. In de feesttent treden dan Jetset en The Horse Company op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.