Home / archiefcentraal / gesteggel om groenstrook in raalte noord

gesteggel om groenstrook in raalte noord

Aan de Korhoen in Raalte Noord is enige ophef ontstaan over een groenstrook aan de rand van de wijk. Om precies te zijn gaat het om de strook tussen het maïsveld en een rij vrijstaande woningen aan de Korhoen, kort bij de Linderteseweg.

Deze groenstrook is eigendom van de gemeente, dus openbaar terrein zou je zo zeggen. Maar de bewoners wisten in eerste instantie met zelf geplaatste hekken de wandelaars langs hun achtertuinen te weren. Totdat de SP-fractie met succes pleitte voor het weghalen van de hekken, zodat de groenstrook weer toegankelijk werd voor wandelaars. Maar wat wil nu het geval: De gemeente heeft in het voorjaar aan de kant van de Linderteseweg een tuintje ingericht met struiken, waardoor wandelaars er geen rondje meer kunnen lopen.

“Het is een vreemde situatie”, zegt één van de wandelaars uit de buurt. “De bewoners van die woningen langs de groenstrook pikken gemeentegrond in en als beloning sluit de gemeente – ondanks bezwaren van buurtbewoners – de openbare strook aan één zijde af.” Gemeentewoordvoerder Cisca van Doesum laat daarentegen weten dat de struiken zijn geplaatst in overleg met de direct betrokkenen. “Daarnaast wil openbaar terrein niet zeggen dat het ook een wandelpad is”, aldus van Doesum.

Lees ook

Winnende vlag had selectie bijna niet gehaald

Maar liefst negenduizend stemmen uitgebracht bij verkiezing nieuwe Sallandse vlag RAALTE – Salland heeft sinds …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.