exotisch tuinhuisje in raalter parochietuin

Een bamboe tuinhuisje siert sinds deze week de pastorietuin naast de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het exotische huisje komt van de Filipijnen en is er neergezet om het 40-jarig bestaan van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte op te luisteren. Het huisje is geleverd door Frans Kleine Koerkamp, die in 1999 de oogstgave (ruim 53.000 euro) van Stöppelhaene kreeg voor een bijzonder bamboeproject op de Filipijnen.

De Raaltenaar vertrok naar de Filipijnen en startte daar een bedrijfje op dat inmiddels werk biedt aan een groot deel van de lokale bevolking. Het bamboebedrijf is bedoeld om de boeren een goed bestaan te bieden, maar het werd tot voor kort niet commercieel geëxploiteerd. Door de huisjes naar het westen te exporteren kan de lokale bevolking een goede inkomstenbron worden gegarandeerd.

Het bedrijf van Kleine Koerkamp heeft inmiddels 120 man personeel en ruim zeshonderd boeren zijn er bij aangesloten. De exotische bamboehuisjes worden voor ongeveer 4.000 euro per stuk verkocht in Europa. Het huisje in Raalte is bedoeld om de creaties te promoten, maar dus ook ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte. Samen met het oogstfeestcomité van Stöppelhaene bepaalt zij jaarlijks de bestemming van de oogstgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.