eenrichtingsverkeer op blankenvoortsweg

Er komt in het voorjaar van volgend jaar een onderzoek naar de verkeersproblemen op de Blankenvoortsweg in Heino. Volgens Plaatselijk Belang Heino is die weg te smal voor het verkeer dat er over gaat. Jan Oostewechel stelde namens het CDA Raalte voor de weg te verbeteren. Burgemeester en wethouders onderzoeken in het voorjaar de mogelijkheden.

De Blankenvoortsweg is het kleine weggetje waar je op terecht komt als je op de rondweg van Heino bij de verkeerslichten aan de Zwolse kant niet Heino in rijdt, maar de andere kant op, de Dalfserweg op. Direct daarna kun je links de Blankenvoortsweg op. Even verderop zit je al weer op de Moerweg. De weg is smal, zodat auto’s en vrachtauto’s elkaar niet anders kunnen passeren dan de berm te gebruiken. Twee vrachtauto’s tegenover elkaar is al helemaal een probleem. Fietsers hebben een gevaarlijke tocht bij tegenliggend gemotoriseerd verkeer. En bij regen is de weg ook nog eens slecht begaanbaar.

Volgens Plaatselijk Belang Heino willen aanwonenden graag een aanpassing. Maar de gemeente waarschuwt – voor het onderzoek uit – al voor tegenvallers. Vaak komen er bezwaren tegen veranderingen in het wegpatroon en dat kan zo maar tot vertraging leiden. Om de verkeersproblemen op te lossen lijken maar twee oplossingen voorradig en die zijn beiden rigoureus genoeg voor bezwaar. Aan één van de zijden bomen kappen, of de weg (eventueel alleen voor vrachtwagens) eenrichtingsverkeer te maken. Dat laatste lijkt het meest logisch, want van omrijden is nagenoeg geen sprake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.