de kort doet gericht voorstel voor fietverbod

In een nieuwe brief aan het Raalter college, die voor kennisgeving ook aan de gemeenteraad is gestuurd, vraagt Hans de Kort zich af wanneer de gemeente nou eens wat aan de onduidelijkheden omtrent het fietsverbod in het centrum gaat doen. “De gemeente maakt zich al vele jaren belachelijk met een niet te handhaven fietsverbod in de voetgangerszone, maar er verandert niets”, schrijft De Kort. Ondertussen blijft de politie maar bekeuren.

Dat de politie blijft bekeuren is volgens De Kort nog niet het probleem, het gaat hem vooral over de onduidelijkheid en de communicatie naar de burger toe. In zijn schrijven trekt hij graag de vergelijking met de gemeente Zwolle, waar de communicatie wel helder is: “Voor zover ik heb kunnen vaststellen heeft Zwolle twee aanduidingen voor de promenade. De ene betekent zonder uitzondering dat fietsen niet is toegestaan. De andere geeft aan dat fietsen wel is toegestaan, zonder tijdsbeperking.”

Hans de Kort vindt nu, eigenlijk vindt hij dat al veel langer, dat inwoners van Raalte ook recht hebben op duidelijkheid. “En was duidelijkheid niet één van de prioriteiten van de politiek, dus ook van het college? Bent u bereid de aanduidingen zodanig aan te passen dat er binnenkort geen misverstand meer mogelijk is?”

Het aanpassen van de verkeersborden in het centrum hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. De gemeente Raalte stelde in 2007 dat het aanpassen zou leiden tot een enorm verkeersbord met heel veel tekst. “Hoe onzinnig dit antwoord is, blijkt wel uit de duidelijke teksten die binnen een minimaal oppervlak op de parkeerautomaten zijn aangebracht. Hoezo een verkeersbord met heel veel tekst?” Volgens De Kort valt er voor het fietsverbod een soortgelijk bord te maken. En als het kan, snel een beetje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.