Home / archiefcentraal / d66 raalte doet mee aan de verkiezingen

d66 raalte doet mee aan de verkiezingen

Mathijs Perton is één van de kartrekkers. “Maar we hebben nog geen lijst samengesteld, dus het is niet gezegd dat ik ook de lijsttrekker word straks.”

Perton – geboren en getogen in Son en Breugel – woont twee jaar in Raalte, maar komt er wegens zijn vrouw met Raalter roots al een jaar of elf ‘over de vloer’. Hij werkt bij de Dienst Landelijk Gebied en was daarvoor jaren werkzaam bij de Belastingdienst. “Waarom D66 in de raad van Raalte moet? Ik mis hier een progressief liberale partij. Lokaal Alternatief van Egbert den Daas komt nog het dichtst in de buurt, maar die acteert heel lokaal.”

“Wij willen ook meer landelijk en internationaal kijken. Politiek bedrijven zoals D66 dat landelijk ook doet, en GroenLinks ook wel een beetje. Sociaal liberaal, de burger verantwoordelijkheid geven en verantwoordelijk maken.” Als voorbeeld haalt Perton de buitenlandrelaties van Raalte aan. De Letse en Duitse verbindingen lijken terug gedraaid te worden. “Maar zulke uitwisselingen kunnen juist heel verrijkend zijn. Wij zouden die nooit stop gezet hebben.”

Perton wil gezegd hebben dat dat voorbeeld niet het belangrijkste punt is. “We werken hard aan ons partijprogramma. Dat moet voor 19 september klaar zijn als de politieke partijen van de gemeente Raalte zich presenteren voor de verkiezingen. Op die markt zullen wij er ook staan.”

Mensen die zich aan willen melden voor de Raalter afdeling van D66 of meer informatie willen, kunnen een mail sturen naar info@perton.eu. “Via de provinciale site van D66 kan dat ook, maar als Raalter afdeling hebben we nog geen site.” Die site komt er wel snel aan. Dan ook zal het volledige partijprogramma te lezen zijn.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.