cafes en discos al om 0000 uur dicht

Tien gemeenten in West Friesland (de kop van Noord Holland) zijn van plan cafés en disco’s een sluitingstijd op te leggen van 00.00 uur. Wie dan binnen is mag blijven, maar er komen geen nieuwe bezoekers meer in. Met die regel willen burgemeesters het dankmisbruik van jongeren terugdringen. Eerder al werd zo’n actie in Friesland gehouden.

Het aangekondigde plan staat – uiteraard – onder zware druk van de horeca. Die is bang voor omzetdaling en vindt het allemaal dus maar niks. Jongeren maakt het allemaal niet zo veel uit. Uit een onderzoekje blijkt dat ze dan wel naar alternatieven gaan zoeken. Misschien krijg je in West Friesland dan naast de indrinkketen straks ook wel uitdrinkketen.

Ook in Salland wordt binnen de actie ‘Minder drank, meer scoren!’ gezondheid van jongeren – drankpreventie – ingezet om de cafés vroeger te sluiten. Verder dan een discussie is het niet gekomen. Neem de Stöppelhaene, de tijden dat op zaterdag klokslag 00.00 uur de tap dicht ging ligt al weer 25 jaar achter ons. Die regel was trouwens niet bedoeld tegen drankmisbruik, maar voor de rust op zondag. Maar die zondag is nu een volwaardige Stöppelhaenedag geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.