Home / archiefcentraal / cabaretier richard groenendijk in holstohus

cabaretier richard groenendijk in holstohus

Richard Groenendijk brengt op zaterdag 31 oktober zijn jubileumvoorstelling ‘Terug bij af’ op het podium in het Holstohus in Olst. De cabaretier zit het komend theaterseizoen tien jaar in het vak en dat viert hij met deze speciale solovoorstelling.

Hierin zien we het beste uit zijn soloprogramma’s, maar dan nét een beetje anders. Terug bij af is een feest voor zijn trouwe fans en een spoedcursus voor diegenen die Richard nog niet kennen. Van 16 oktober 2009 tot en met 1 mei 2010 is Terug bij af in meer dan zeventig theaters in heel Nederland te zien. Wees niet bang voor al te veel zelfbevlekking want Groenendijk ontziet zichzelf niet in de voorstelling. “Zo’n show is natuurlijk alleen compleet wanneer je ook nog een nieuwe act toevoegt met alleen maar dieptepunten”, aldus Groenendijk.

Groenendijk is cabaretier, acteur en zanger. Hij bracht de afgelopen tien jaar zijn soloprogramma’s Mind the gap (1998), Gluur (1999), Nep (2001), Ego (2003), De adem van de nachtchinees (2005) en Na de wedstrijd (2007). Afgelopen seizoen nam hij de rol van Thénardier in Les Misérables op zich als vaste vervanger van Carlo Boszhard. Komend seizoen dubbelt hij de rol van Edna Turnblad met Arjan Ederveen in Hairspray. Op televisie was hij onder andere te zien in ‘Ook dat nog!’ en ‘Wie is de… Mol?’. In 2008 speelde Groenendijk in de bioscoopfilm ‘Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek’.

Over Richard Groenendijk schreef de pers onder meer het volgende: “Richard Groenendijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste entertainers van het cabaret” (De Pers); “Zijn beeldende verteltrant is zijn grootste talent samen met zijn alerte reacties op alles wat hij bij het publiek weet los te maken” (NRC) en “Het is weinigen gegeven de toeschouwer zó bij de hand te nemen” (AD).

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.