bloemenzee bij amerikaanse windmolen

Natuur en Milieu stuurt zaadjes rond in de hoop dat tuintjes en bermen veranderen in een bloemenzee, waarmee bijen goed uit de voeten kunnen. Kregen we een foto toegezonden van bloemenveldjes bij de Amerikaanse windmolen aan de Hondemotsweg tussen Raalte en Heino.

“Daar ís het al een bloemenzee. Als iedereen dat nu eens in zijn achtertuintje doet, als iedereen van die zaadjes in de berm strooit, dan gaat Salland er nóg vrolijker uitzien”, aldus de fotografe. Nog wel een vraag van de fotografe: “Wat doet die windmolen eigenlijk? Het lijkt of die wat roert in het water van de sloot die er onderlangs loopt. Maar heeft hij ook nog nut of is het alleen een sierstuk?”

De molen staat op grond van de familie Overesch. Gerard Broekgerrits is min of meer verantwoordelijk voor de inrichting van het plekje. Eén van de twee leest dit vast wel. We nodigen ze uit antwoord te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.