bk straat komt alvast in de feeststemming

De bewoners van de BK-straat in Raalte zijn deze week druk bezig met de voorbereidingen voor het versieren van de straat. Elk jaar ziet de straat er met Stöppelhaene sfeervol uit. Tijdens het versieren komen de bewoners gezamenlijk alvast in de feeststemming. “Het is altijd reuze gezellig. Met als absolute hoogtepunt de buurtbarbecue”, vertelt een enthousiaste bewoner.

De jurering van de verlichting en versiering geschiedt altijd op de woensdag, vanaf 16.00 uur. De jury beoordeelt één keer bij daglicht en één keer bij avondverlichting. De beoordeling gebeurt op grond van een eerste totaalindruk, techniek, verlichting en afwerking, oorspronkelijkheid/agrarische achtergrond, gebruik van oogstmaterialen, creativiteit en de hoeveelheid werk. De prijzen en de startgelden worden donderdag uitgereikt, na afloop van het oogstcorso op de Domineeskamp.

Uiteraard dingt de BK-straat ook mee naar de prijzen, maar of dat het belangrijkste is voor de straatbewoners? “Hoofdprijs of niet, de gezelligheid staat voorop.” De Olympische gedachte gaat bij het versieren van de straat dus absoluut op: ‘Meedoen is belangrijker, dan winnen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.