Home / archiefcentraal / bijdrage olst wijhe voor brandweermonument

bijdrage olst wijhe voor brandweermonument

De gemeente Olst-Wijhe stelt 500 euro ter beschikking voor een nationaal brandweermonument. Het monument wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van 300.000 euro van minister Ter Horst. De gezamenlijke brandweerkorpsen hebben 250.000 euro toegezegd. Op advies van de vakgroep Brandweer heeft Olst-Wijhe een eenmalige donatie aan het project gedaan.

De Stichting Nationaal Brandweermonument heeft de opdracht gekregen om het monument te realiseren. Het is bedoeld om de mensen te eren die tijdens hun werk voor de samenleving zijn omgekomen. Tegelijkertijd is het ook een signaal van waardering en respect voor alle brandweermensen in Nederland. Het nationaal monument is nadrukkelijk bedoeld als aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen collega’s.

Hoe het ontwerp eruit zal zien en wanneer het wordt onthuld is nog niet bekend. Ook de plek waar het monument gaat komen is nog niet vastgesteld. “Wellicht zijn er gemeenten die grond ter beschikking willen stellen om het monument binnen hun grenzen te hebben”, zegt voorzitter Peter den Oudsten, ook burgemeester van Enschede. “Wij kijken naar een centrale plek in Nederland.”

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.