bezoekersrecord op zondag in luttenberg

In Luttenberg en directe omgeving was zondag geen plekje meer te vinden om de auto te parkeren. Vele duizenden mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het Luttenbergs Feest mee te maken.

Al om 10.00 uur waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent, waarin pater Geert Scholten voorging. In de kern van het dorp was inmiddels een grote jaarmarkt en vlooienmarkt opgesteld, waarbij het al snel dringen was tussen de diverse kraampjes met uiteenlopende waren. De echte drukte kwam ’s middags op gang. Om 13.30 uur begon de ludieke recordpoging. De organisatie had, samen met fanfare De Bergklanken, voor diverse luchtinstrumenten gezorgd en deelde gekleurde vlinderstrikjes uit. Duizend mensen met een strikje speelden daarna gezamenlijk mee met het luchtorkest.

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter de dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’, die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden. Maar liefst 51 dames en 69 heren probeerden het varkentje te tikken. Bij de dames ging het varkentje symbolisch naar Sanne Meulman. Bij de heren was Ruben Toebes de grote winnaar.

De organisatie van het Luttenbergs Feest blikt zeer tevreden terug op een bijzonder geslaagd feest en wil graag iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest in 2010, dat dan wederom plaatsvindt in het laatste weekend van de bouwvak. Op staging2.luttenbergsfeest.nl kun je alle uitslagen en diverse foto’s vinden. Tevens is het mogelijk om je daar aan te melden voor de nieuwsbrief, zodat je het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.