beatrix straalt tijdens bezoek aan raalte

Onder het toeziend oog van vele belangstellenden heeft Koningin Beatrix donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Raalte. Ze genoot in het zonnetje zichtbaar van de enthousiaste Sallanders, die rijendik achter de hekken stonden.

Hare Majesteit arriveerde – zoals gepland – iets voor de klok van half vier in een busje met daaromheen enorm veel beveiliging voor het Chinees restaurant Fong Fou aan de Brugstraat in Raalte. Daar werd zij allereerst van harte welkom geheten door burgemeester Piet Zoon en toegezongen door kinderen van de Bernadetteschool uit Heeten. De stoet verplaatste zich vervolgens richting de Domineeskamp, waar het Stöppelhaene-bestuur onder aanvoering van Theo Ogink al klaar stond om Koningin Beatrix de hand te schudden en samen met haar een tocht te maken over de traditionele boerenmarkt.

De vorstin liep rustig langs de kraampjes en maakte hier en daar een praatje met de mensen achter de kraampjes, maar ze had tevens veel oog voor het publiek. Vooral naar de vele kinderen zwaaide Beatrix regelmatig. In een gesprekje met de Sallandse Boer, Robert Nijkamp, kreeg de koningin de nodige informatie over de oogstgave van dit jaar. “Ja, ze luisterde zeer geboeid. Ze wist al het één en ander en stelde daardoor gerichte vragen”, aldus Nijkamp, kort na zijn plezierige onderonsje met Hare Majesteit.

Niet veel later stonden er zelfs drie koninginnen op zo’n twee vierkante meter op de Raalter Domineeskamp. Het gezelschap – met Koningin Beatrix en Oogstkoningin Miranda Ruiter – kwam namelijk aan bij de bijen (inclusief koningin) van de imkers Minne Hoekstra en Klaas Ypma. Ook voor hun verhaal nam Beatrix uitgebreid de tijd. Het bezoek aan de boerenmarkt werd afgesloten met een kijkje naar enkele dorsende boeren. Het mannenkoor Roalter Jong’s zong aansluitend nog een fraai lied voor Hare Majesteit, die het gehele nummer bleef luisteren en de heren tot slot complimenteerde. “Ze vond het heel mooi, maar ja wat moet ze ook anders zeggen”, aldus dirigent Ben de Roos.

Koningin Beatrix kreeg tot slot op de Westdorplaan nog een portret van haar zelf te zien. Dit portret in Stöppelhaene-stijl was gebaseerd op een foto, die in 1972 is gemaakt tijdens haar vorige bezoek aan Stöppelhaene. Hare Majesteit leek onder de indruk van het kunstwerk en stapte daarna – iets voor vier uur – weer in het blauwe busje, om haar bezoek af te sluiten op het Raalter gemeentehuis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.