zonnige actie op braakliggend terrein heeten

Het is inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat het pand van het voormalig Chinees restaurant ‘New City’ in Heeten is gesloopt. Op die locatie, hoek Holterweg en de Dorpsstraat, komt een appartementencomplex met de naam ‘De Barones’. Maar de bouwstart laat nog altijd op zich wachten, met als gevolg een verloederd terrein. Tot afgrijzen van de naaste buren, die zelf in actie zijn gekomen.

“Herman en José Hunneman hebben in het voorjaar geheel vrijwillig het terrein met een schop, een greep en een maaimachine onder handen genomen”, vertelt Heetenaar Jan Oostewechel. “Ook hebben ze flink gezaaid, om de boel op te fleuren. Helaas met wisselend succes, want achter de rug van Herman om pikten de vogels hun graantje mee. Toch gaf het stel de moed niet op. Daar waar nodig werden de planten zelfs van stalmest voorzien en tijdens periodes van droogte zag ik José druk in de weer om de dorstige planten te laven met water”, aldus overbuurman Oostewechel, die nu vooral geniet van de bloeiende zonnebloemen op het terrein.

“Als burger van Heeten en CDA-raadslid van de gemeente Raalte kan ik het zeer waarderen dat er op vrijwillige basis zulke zonnige en kleurrijke acties worden ondernomen. Geweldig!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.