windhoos richt flinke schade aan in dalfsen

Een windhoos heeft donderdag tussen 19.40 en 20.00 uur heel veel schade veroorzaakt in het buitengebied van de gemeente Dalfsen. Aan de Dedemsweg en ten oosten van deze weg raakten tientallen bomen ontworteld en liepen enkele woningen flinke schade op. De brandweergroepen van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld moesten er aan te pas komen om de wegen vrij te maken. Hierbij werd ook een hoogwerker ingezet van de brandweer uit Zwolle. En een aantal boeren uit het gebied bood een helpende hand.

De woningen die door de windhoos werden getroffen staan aan de Middeldijk en aan de Veldweg. Op de Middeldijk waaiden alle pannen van het dak van een woning en liep het garagebedrijf ernaast grote schade op. Een tweede woning aan deze weg raakte zo beschadigd dat een inspectie van Bouw- en Woningtoezicht noodzakelijk was. Aan de Veldweg viel een boom op een huis. Met uitzondering van één persoon met licht knieletsel, deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Op onder andere de volgende wegen vielen bomen om: De Stouwe, Veldweg, Dommelerdijk, Blikweg, Brouwersweg, Nieuweweg, Kringsloot-Oost, Arendnevenweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.