wijhe werkt in vakantie door aan gemeentehuis

De weg van twee gemeentehuizen naar één, krijgt steeds vast omlijnder vormen. Het begon allemaal al in 2007, toen bedacht werd de Raalterweg tussen de Rijksstraatweg en het spoor bij het centrum aan te trekken. Daar komt nu het gemeentehuis. In de zomer wordt verder getekend aan hoe de omgeving er precies uit moet komen zien. In september wordt dat ter inzage gelegd, om daarna het bestemmingsplan aan te kunnen passen. Het wordt nog wel eind 2011 eer het gemeentehuis klaar is.

Het gemeentehuis is voor Wijhe zelf maar één project op een reeks van aan elkaar grenzende projecten. Als een kettingreactie wordt de komende jaren het ene na het andere project opgepakt. Zo wordt de zuidzijde van De Langstraat (dat blijft de belangrijkste straat, hier zitten de meeste winkels) aantrekkelijker gemaakt, net als de omgeving van de Raaltereweg. Dat moet een echte entree worden van Wijhe.

De ambities in Wijhe zijn groot. De Raalterweg moet worden ontwikkeld als centrale entree van Wijhe. Ook moet deze worden verluwd tot een 30 kilometer per uur weg. Het noordelijke deel van bedrijventerrein De Enk krijgt een kwaliteitsimpuls, hetgeen moet leiden tot het versterken van de relaties tussen het centrum en De Enk. De uitstraling van Wijhe vanaf de Rijksstraatweg moet ook worden versterkt. Verder moet er een inpassing van langzaam- en autoverkeer in de Molenbelt komen.

Op bijgevoegde plankaart kun je zien dat de Raalterweg vanaf de rotonde op de Rijksstraatweg een groene straat wordt met een sfeer en uitstraling die past bij een aantrekkelijke dorpsentree. Op de locatie van de Bieenkorf komt er dan ruimte voor ongeveer acht rijenwoningen.

Bij de Ontmoetingskerk gaan de nieuw te bouwen appartementen bijdragen aan de woonsfeer van deze wijk. Hier tegenover, tussen de Poort van Wijhe en het toekomstige gemeentehuis, is in de visie ruimte voor twee grotere gebouwen die zijn gericht naar de Raalterweg. Er zijn inmiddels initiatieven om hier een medisch centrum te realiseren.

In het nieuwe gemeentehuis in Wijhe komen de ambtenaren te zitten. Publiek kan er ook terecht voor een paspoort of rijbewijs. In Olst moet je daar in de toekomst voor naar het Holstohus. Huize Westervoorde blijft trouwlocatie. Wat er verder mee gebeurt, daar buigen vijf architecten zich over. Als het allemaal een beetje mee zit krijgen de inwoners van Olst-Wijhe in november 2011 een uitnodiging voor de opening van het nieuwe gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.