weidebord bij rondweg heino verwijderd

Het grote reclamebord, waarover Hans de Kort vorige week zijn beklag deed bij de gemeente Raalte, is inmiddels verwijderd. De Kort zag het bord – dat langs de rondweg van Heino stond – als pure horizonvervuiling.

Uiteraard is De Kort blij met het feit dat het bord is weggehaald, maar hij vindt het daarentegen vooral jammer dat de gemeente nooit uit zichzelf actie onderneemt. “Je moet er als burger altijd weer achteraan. En ik meen het: Als ons gemeentebestuur er toch geen aandacht aan wil schenken, kunnen ze het verbod op reclame maar beter opheffen. De wijze waarop er nu mee wordt omgegaan lijkt immers nergens op”, aldus Hans de Kort, die ter verduidelijking een paar actuele foto’s heeft toegevoegd.

“In mijn ogen haalt Raalte nu niet bepaald de schoonheidsprijs. En als ze voor die reclameborden op de foto’s inderdaad vergunningen hebben verleend, dan wordt het ook in dat geval de hoogste tijd om de regels daarvoor af te schaffen. Dat heeft dan met welstand niets meer van doen. Dán maar liever Belgische toestanden, dan maar rioolputje van Nederland, maar dan zonder allerlei administratieve rompslomp.”

Overigens zijn de voorbeelden volgens De Kort beperkt. “Ik heb er niet te veel moeite voor willen doen. Wij burgers zijn immers niet de oppassers voor het college. Onze bestuurders worden er voor betaald dat de regels, zonder dat het een hetze hoeft te worden, worden nageleefd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.