Home / archiefcentraal / weerbaarheidtraining voor groep 7 en 8

weerbaarheidtraining voor groep 7 en 8

Zit jij na de zomervakantie in groep 7 of 8 van het basisonderwijs en woon je in de gemeente Olst-Wijhe? Dan kun je meedoen aan de weerbaarheidstraining Basis Power. Vanaf maandag 7 september gaat de training bij Landstede Welzijn Olst-Wijhe weer van start. De weerbaarheidstraining wordt georganiseerd door Landstede Welzijn Olst-Wijhe in samenwerking met Energy-Motion uit Deventer.

De training is op maandag van 16.15 tot 17.15 uur voor de meiden en van 17.45 tot 18.45 uur voor de jongens. De cursus bestaat uit elf lessen, een ouderavond en een oudereindgesprek. De cursus is in ’t Olde Postkantoor, A. Geertsstraat 39 in Olst. De eigen bijdrage voor de cursus is 75 euro.

Waarom de cursus gegeven wordt? Een woordvoerder van Landstede: “Pesten, groepjes die elkaar afzeiken, ruzies… In groep 7 en 8 gaat het er soms best heftig aan toe. Niet zo gek dus dat je je dan knap onzeker kunt voelen. De één wordt daardoor verlegen, de ander doet juist stoer. Deze cursus helpt je af te vragen wat je zelf wilt en dat ook duidelijk te maken aan anderen. En zelfs als het op vechten aankomst, weet jij hoe je je moet verdedigen.”

Aan de orde komen thema’s als trots zijn op jezelf, stevig in je schoenen staan, je gevoelens en leren luisteren naar lichaamstaal en intuïtie. Je leert je zelf ook verdedigen met weringen, bevrijdingen, stoten en trappen. De cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en alleen de dingen te doen die jíj wilt. Je leert om te gaan met bijvoorbeeld groepsgedrag, vriendschappen, pesten en seksualiteit. De cursus heeft veel lichamelijke oefeningen, van daaruit gaan we het gesprek in.

Lees ook

SallandWonen wil appartementen in Kulturhus

RAALTE – SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.