Home / archiefcentraal / waterschap groot salland maait volop

waterschap groot salland maait volop

Medewerkers van Waterschap Groot Salland zijn deze weken, om schade te voorkomen, bezig met het maaien van sloten, kanalen en waterkeringen. Het waterschap maait om te voorkomen dat de waterbodems en oevers dichtgroeien. Er moet voldoende water doorheen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging te voorkomen. Het waterschap maait twee keer per ongeveer 2.000 kilometer watergang. Voor de maaiwerkzaamheden zet Groot Salland smal- en breedspoortractoren en hydraulische kranen in.

Om rekening te houden met de Gedragscode Flora- en Faunawet, worden tijdens het maaien bepaalde plekken ontzien. Het gaat dan bijvoorbeeld om locaties met bijzondere soorten flora, zoals Kievitsbloemen en Kruipend moerasscherm, en fauna, zoals Bittervoorns, Modderkruipers en diverse soorten vogels. In de gedragscode zijn verschillende voorkeursperioden aangegeven voor het uitvoeren van het werk. Voor het schoonmaken van watergangen geldt als voorkeursperiode 15 juli tot 1 november.

Op de website van Groot Salland staat een digitale maaikalender waarop belanghebbenden kunnen zien waar, wanneer en hoe het waterschap de watergangen in hun buurt maait. Groot Salland is het tweede waterschap in Nederland dat zo zijn onderhoudsplan digitaal aanbiedt. Met behulp van een overzichtskaart en kleuren kunnen agrariërs, natuurbeheerders en inwoners de kalender bekijken.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.