vvd wil onderzoek naar n35 in tunnelbak

De Raalter VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders per brief om te onderzoeken of het mogelijk is de N35 ter hoogte van Raalte door een overdekte tunnelbak te leggen! De VVD mist deze optie in de onlangs gepresenteerde ‘Marsroute N35’. De gemeente Raalte hakt in het najaar de knoop door over de aanpassingen aan de N35.

“Door de N35 ter hoogte van Raalte Noord door een tunnel te leggen kan het gebied ten zuiden van Raalte worden gespaard, hoeven er geen extra kilometers te worden aangelegd en kan bovengronds de verbinding tussen Raalte Noord en het centrum worden verbeterd”, zegt VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer. “Bij een tunnelbak ontstaat bovengronds ongeveer 7,5 hectare grond, dat voor een groot deel gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld woningen, sport- en parkvoorzieningen. De verbinding tussen Raalte Noord en het centrum zou in dit scenario in één klap geen ‘probleem’ meer zijn, maar een ‘uitdaging’ met heel aardige mogelijkheden.”

Nijboer: “We realiseren ons uiteraard dat een volledige tunnelbak tot een verhoging van de directe kosten zal leiden, maar daar staat de opbrengst van de ontwikkeling van circa 7,5 hectare gebied tegenover. Bovendien zullen diverse kostbare geluidswerende maatregelen bij een verdiepte aanleg niet nodig zijn.” Volgens de VVD is elders in het land al de nodige ervaring opgedaan met de aanleg van tunnelbakken. “Raalte kent daarbij het voordeel dat het tracé er al ligt, deze nauwelijks gehinderd wordt door bestaande bebouwing en niet door een kostbaar natuurgebied gaat. Bovendien verwachten we dat een tunnelbakoplossing op een breed draagvlak kan rekenen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.