tismawajewendband tweede van nederland

De TismawajewendBand is zaterdag tweede geworden op het nationaal kampioenschap Dweilorkesten in Voorthuizen. Acht topbands uit het hele land deden mee. En de TismawajewendBand… die was niet eens op volle oorlogssterkte. Negen leden van de band waren niet aanwezig.

De TismawajewendBand ging er eigenlijk van uit niets te zoeken te hebben op het kampioenschap tussen bands met conservatorium-geschoolde musici als concurrent. De TismawajewendBand heeft eigenlijk ook niets met wedstrijden. Maar ja, als je uitgenodigd wordt, dan ga je.

Ben Ellenbroek van de band: “Het motto was dan ook ‘we hebben geen schijn van kans op een goede klassering, we vermaken het publiek en ons zelf en maken er een mooie bende van.’ ” Nou, dat is gelukt. Het eerste optreden begon met de Haka, een parodie op de Haka-krijgersdans van de Nieuw Zeelandse rugbyers. Ellenbroek: “De jury had nog nooit zo iets gezien. Daarna volgende Let Stick Together van Brian Ferry, weergaloos gezongen door Ted Reinders, Freeze Frame en River Deep Mounain High. De jury was laaiend enthousiast. Ook over de uitstraling van de band met de goud-zwarte kleding. Dat is en blijft uniek.”

In het tweede optreden werden I’ve Got de Music In Me (Kiki Dee), Thats All Right Mama (Elvis), Soulfingers, Fire (Pointersisters) en als toegift It’s Al Over Now van de Rolling Stones gespeeld. “De Jury was ontzettend gecharmeerd van de diverse mogelijkheden van de band en onder de indruk van de interactie met het publiek. Zo haalden we bij Fire drie mooie dames uit het publiek die samen met de band het nummer zongen.”

‘Anders dan andere bands’ aldus de jury. En ‘het plezier en enthousiasme spat er af’. Tweede van Nederland en 750 euro rijker reed de goudgerande bus zaterdag weer terug naar Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.