terras zeven deugden in dalfsen topterras

De Zeven Deugden in Dalfsen is het vijfde beste terras van heel Nederland, volgens de Top 100 van Misset Horeca, vakblad in de horeca. De Zeven Deugden was eerst de poort van Dalfsen. Je rijdt er tegenaan als je via De Blauwe Bogen-brug over de Vecht Dalfsen in rijdt.

Het is de tweede keer dat de lijst uitkomt. Uit de ruim zeshonderd inschrijvingen werden samen met marktonderzoeksbureau AQ Services 150 terrassen geselecteerd. Deze zijn stuk voor stuk bezocht door een mystery guest. De dertig besten kregen een tweede bezoek en de topvijf werd bezocht door de vierkoppige jury. De terrassen zijn beoordeeld op het uiterlijk van het terras, gastvrijheid, service, snelheid, frisdrank uit een flesje en de kwaliteit van de bestelling. Dit zijn de speerpunten waar een goed terras aan moet voldoen.

Marco de Vries en Marc Koggel van De Zeven Deugden zijn niet zo maar een beetje trots op hun uitverkoren positie, ze zijn apetrots. “Kijk, we hebben natuurlijk het mooiste plekje van het Vechtdal, maar dat je dan ook gelijk landelijk zo hoog eindigt… Dan doe je het dus gewoon goed. Alle hulde voor ons personeel, want die heeft voor die hoge rangschikking gezorgd. De beoordeling gaat namelijk over of je met een gemeend ‘goedemiddag’ ontvangen wordt en met een ‘nog een prettige dag verder’ gedag gezegd wordt, of je lang moet wachten op je kopje koffie, of de tafeltjes netjes schoon zijn, dat soort dingen. We hebben twaalf mensen in vaste dienst en nog eens twintig ambulante personeelsleden. Ook die moeten het gevoel hebben onderdeel van de zaak te zijn, anders red je het niet. Je doet het met z’n allen.”

De Vries denkt wel dat ze een beetje geluk hebben gehad met de verkiezing: “Als die mystery guest langskomt moet alles natuurlijk kloppen. Daarom zullen andere topterrassen wellicht minder hoog geëindigd zijn.” Maar geluk kun je ook afdwingen. “Als alles altijd klopt, als het personeel met liefde werkt, dan is de kans op een goede beoordeling het grootst.”

Dat het topdrukte is bij De Zeven Deugden, lijkt dus logisch. Maar het gaat nog drukker worden. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het zalencomplex achter het bedrijf. “Daar maken we een Grand Café van. Er was veel meer uit die ruimte te halen. En als je om je heen kijkt dan is er in Dalfsen op gebied van Grand Cafés bijna niets. Je hebt het Oude Station buiten het centrum, verder niet.”

Nijboer Interieur uit Mariënheem is de uitdaging voor een nieuwe inrichting aangegaan. In september wordt het café geopend. Er kunnen zo’n tweehonderd man tegelijk naar het café. “Dat geeft ons meteen ook meer lucht in het huidige café. Dat gaat in de loop van de middag-avond over in een restaurant. Dan moet je mensen die gezellig zitten te borrelen aan een tafeltje wegsturen, omdat de trafel voor het diner gereserveerd is. Vanaf september is dat verleden tijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.