studenten bakken hamburgers voor malawi

Raaltenaren Frank Schiphorst en Barry Vree reizen in september af naar Malawi (Afrika) voor een ontwikkelingsstage van drie maanden. Het tweetal is student Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en moet voor hun minor een buitenlandse stage lopen. Dit is een stage vanuit ACEM, een organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van meer dan de helft van de opgerichte en beheerde scholen. De leerlingen komen vooral naar Malawi om kennis uit te wisselen.

Schiphorst en Vree moeten voor hun stage beide een bedrag van duizend euro inzamelen om het project te financieren. “De afgelopen weken zijn we dan ook druk bezig geweest door op diverse examenfeestjes in de buurt hamburgers te verkopen”, schrijft het tweetal. “Voor het goede doel uiteraard.” Dat goede doel is – naast kennisoverdracht – de ontwikkeling van een cooking stove, zodat het koken sneller gaat, er minder hout nodig is en het koken op zich veiliger is.

“Op het moment is er al een groep studenten bezig met een ontwerp voor een cooking stove die nu in de hoofdstad Lilongwe en omgeving geïntroduceerd wordt”, schrijven Frank en Barry. “Onze taak is om deze te evalueren en eventueel te verbeteren. Ook moeten we deze cooking stove op meerdere plaatsen introduceren. Daarvoor is het van belang dat we marktonderzoek doen naar de mogelijke vraag van zo’n ‘apparaat’.”

Dit ontwikkelingsproject ondersteunen kan door vrijblijvend een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 428034357 te name van Edukans Ex-change onder vermelding van ‘Frank Schipthorst en Barry Vree, team 146’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.