Home / archiefcentraal / stoppelhaene in 2008 niet meer het grootst

stoppelhaene in 2008 niet meer het grootst

Stöppelhaene, het jaarlijks terugkerende oogstfeest in Raalte, is afgelost als grootste evenement in de provincie Overijssel. Net als in 2007 trok het meerdaagse evenement vorig jaar 200.000 bezoekers naar Raalte. Daarmee staat Stöppelhaene tweede in een onderzoek van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). Het IJssculpturen Festival in Zwolle was afgelopen jaar de grootste publiekstrekker met 260.000 bezoekers.

De lijsten van het GOBT geven overigens een vertekend beeld. Zo zijn lang niet alle cijfers even nauwkeurig bepaald. Stöppelhaene ontvangt bijvoorbeeld al vijf jaar lang exact 200.000 bezoekers, dus dat zal ongetwijfeld een schatting zijn. Evenementen die haar bezoekersaantallen niet prijs mogen geven zijn niet opgenomen in de lijst met meest bezochte evenementen. Deventer staat met drie evenementen genoemd in de toptien, de Hellendoorn Rally staat op een gedeeld tiende plek met 100.000 bezoekers.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.