stevenskamp krijgt voliere van vogelvereniging

Het wordt steeds mooier wonen op de Stevenskamp in Heeten. En dat is te danken aan de Vrienden van Stevenskamp die op hun beurt weer helpende handen uit de hele Heetense gemeenschap gekregen hebben.

Er liggen jeu de boules banen, er is een schapenweide en in de tuinen zijn bankjes aangelegd. En woensdagavond is een volière met vogels erin aangeboden. Alle voorzieningen zijn rondom de recreatiezaal aangelegd, zodat ook de mensen die minder mobiel zijn, er van kunnen genieten. Maar ook zodat mensen vanuit Heeten hun wandelrondje tot over het terrein van Stevenskamp kunnen doortrekken.

Woensdagavond was zo een beetje het slotakkoord van de grootscheepse verfraaiing. De Heetense vogelvereniging bestaat veertig jaar en wilde in plaats van cadeaus ontvangen een mooi cadeau weggeven. Ze heeft daarom een volière met vogels aangeboden aan de Stevenskamp.

Eerder al boden de Vrienden van Stevenskamp een prieel aan met zithoek. Er zijn vanuit de werkgroep ouderen 55+ drie dubbele jeu de boules banen aangelegd. In de schapenweide heeft de heer Hazelhekke een riant onderkomen gebouwd voor pony’s en andere have. En naast de recreatiezaal is door Stevenskamp zelf een mooi buitenterras aangelegd.

Het geheel is zodanig veranderd dat de bewoners hier kunnen recreëren, gezellig zitten, wandelen en in contact kunnen komen met de dorpsbewoners (met bijvoorbeeld de jeu de boules spelers). Ook is het de bedoeling dat Heetenaren de hoek naast de Stevenskamp als een soort van uitloopje voor een dorpswandeling gebruiken, zodat de bewoners van het verzorgingstehuis onder de mensen blijven.

De overdracht van de volière werd gisteravond begeleid met een toespraak van Jos Wesselink van de vogelvereniging, Arnold Geerdink van Vrienden van Stevenskamp en Jo Wichink van de Cliëntenraad Stevenskamp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.