Home / archiefcentraal / sprintersploegen gebaat bij verloop tour

sprintersploegen gebaat bij verloop tour

Dat flikte de drager van de groene trui deze Tour al vier keer en met enkele vlakke etappes in het schema ziet het er naar uit dat de 24-jarige sprinter nog wel meer overwinningen aan zijn palmares gaat toevoegen. Tot genoegen van 272 deelnemers aan ons Tourspel, die de Brit in hun ploeg hebben opgenomen.

Na de rustdag van maandag, zorgden de ploegen dinsdag en woensdag voor weinig spektakel. Tot tweemaal toe was slechts de laatste kilometer van de koers interessant om te kijken, want daarin werden de punten verdeeld. Zowel de punten voor de groene trui in de Tour de France, als de punten voor ons Tourspel ’09. Alleen deelnemers met veel sprinters in hun ploeg zijn gebaat bij dergelijke etappes, maar weinig deelnemers aan ons spel hebben het aangedurfd om tot zo’n ploegsamenstelling te komen. Iedereen wacht met smart op de Alpen!

Zondag wacht ons weer de eerste echte bergetappe met een aankomst bergop bij Verbier. In de week die volgt is er één vlakke etappe, de rest gaat recht door het hooggebergte met als absolute climax de voorlaatste etappe naar de Mont Ventoux. Het kan haast niet anders dat de klassementsrenners daar punten gaan halen, en dat we in ons klassement nog een grote verschuiving gaan meemaken. Dat klassement wordt opnieuw aangevoerd door Henk Heinen uit Zaandam. Op dit moment heeft hij nog de beste mix van sprinters en klimgeiten.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.