speelveldje opofferen voor wadi mooi niet

De wadi zou nodig zijn omdat het bedrijf Lupack overlast heeft van water bij overtollige neerslag.

Toen de bewoners lucht kregen van de gemeentelijke plannen, hebben ze informatie ingewonnen. Die verwoorden ze in een boze brief aan het college van burgemeester en wethouders. Ab en Femy Roelofs ondertekenden de brief samen met liefst 46 buren. “Wij zijn er principieel op tegen dat aan het oplossen van een probleem dat veroorzaakt wordt door een bedrijf als Lupack, een zeer groot stuk speelweide van onze kinderen moet worden opgeofferd. Dat is toch onbestaanbaar?”

Lupack zou de wadi niet op eigen terrein aan willen leggen omdat uitbreidingsmogelijkheden daardoor beperkt worden. “En wat doet u vervolgens? U legt de oplossing van een probleem dat door dit bedrijf wordt veroorzaakt voor het gemak dan maar op het bordje van ons omwonenden. Dat kan toch niet waar zijn? Als een bedrijf dermate veel verharding aanlegt, in combinatie met een enorm oppervlak aan (platte) daken en op deze wijze bijdraagt aan een overschot aan af te voeren hemelwater, dan behoort een wadi, of een andere vorm van overstort, onderdeel te zijn van dát bedrijf.”

De bewoners verzoeken de gemeente Raalte daarom met klem met Lupack opnieuw in overleg te treden en daar de oplossing te zoeken. “Mochten er onverhoopt toch nog problemen ontstaan die ten laste gaan van de omwonenden, dan lijkt het ons uiteraard vanzelfsprekend dat u dat dan eerst met ons bespreekt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.