slecht weer leidt meestal tot mooie plaatjes

Hoewel de temperatuur de voorbije dagen allerminst slecht te noemen is, kunnen we hier deze periode nou niet echt spreken van een lekker weertje. Vaak komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht en als de zon er eens doorkomt, dan is hij net zo snel als dat hij gekomen is weer verdwenen. Het zit de thuisblijvers in deze vakantieperiode nog niet echt mee met het weer, maar het levert af en toe wel prachtige plaatjes op. Zoals deze regenboog op donderdagavond in Raalte.

Het blijft een raar meteorologisch verschijnsel, zo’n gekleurde cirkelboog die plotseling aan de lucht verschijnt. Toch blijft de verklaring heel simpel. Zonnelicht breekt bij het binnengaan van een (regen)druppel, weerkaatst aan de achterkant van de druppel en treedt na nog een breking aan de voorzijde uit, net zoals uit een prisma. De verschillende kleuren in het witte licht breken onder meerdere hoeken, en dat levert een scala van opeenvolgende kleuren op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.