sallandse heuvelrug is populaire attractie

De Sallandse Heuvelrug behoort tot de populairste toeristische attracties van Overijssel. In de top-10 van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) staat de Sallandse Heuvelrug (met ruim een miljoen bezoekers in 2008) zelfs op plek twee.

De nummer één op de lijst is Attractiepark Slagharen. Het pretpark mocht in 2008 bijna 1,5 miljoen bezoekers verwelkomen. Opvallende nieuwkomer in de top-10 is het ijssculpturenfestival in Zwolle. Dat werd in 2008 voor het eerste gehouden en trok 260.000 bezoekers. Daarmee kwam het festival op de vierde plaats. Stöppelhaene is met 200.000 bezoekers terug te vinden op plek zeven.

Avonturenpark Hellendoorn heeft de bezoekersaantallen niet vrijgegeven en is daarom niet opgenomen in de inventarisatie van het GOBT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.