Home / archiefcentraal / rtv oost mag voetbalbeelden uitzenden

rtv oost mag voetbalbeelden uitzenden

RTV Oost mag weer voetbalbeelden van onder andere Heracles, FC Twente, FC Zwolle en GA Eagles in korte nieuwsbulletins uitzenden. De Tweede Kamer heeft dinsdag een wetswijziging aangenomen die dit weer mogelijk maakt. Tot nu toe had alleen de omroep die de rechten bezat het exclusieve uitzendrecht.

Het parlement ziet dit echter als ongewenste beperking van de vrije nieuwsgaring. Nieuwsrubrieken mogen straks maximaal anderhalve minuut van een wedstrijd laten zien. Die beelden kunnen ze kopen, of zelf in het stadion maken. RTV Oost zond de beelden afgelopen jaren al wel uit, maar pas een dag nadat de wedstrijden waren gespeeld. Met ingang van komend seizoen kan de omroep de beelden dus sneller laten zien.

Lees ook

Try-out van 3Koteboebo in Heino

HEINO – De Lettelse streekcabaretgroep 3Koteboebo presenteert op vrijdag 15 november een try-out van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.