ronald tops ziet af van duchenne heroes

Raaltenaar Ronald Tops doet komend jaar toch niet mee aan de Duchenne Heroes-tocht. “Na enkele toezeggingen van sponsors – maar geen harde afspraken – van sponsors, hebben we besloten niet meer deel te nemen aan deze tocht”, aldus Tops. “We waren mooi op weg voor een goed bedrag, maar het is jammer dat er sponsors zijn die veel beloven maar niets waar kunnen maken.”

De Duchenne Heroes-tocht is een zware mountainbiketocht over zevenhonderd kilometer ten goede van de spierziekte Duchenne. Renners die aan deze tocht deelnemen moeten zelf zorgen voor sponsoren die minimaal 2.500 euro per persoon opbrengen. In 2007 behaalde de tocht op die manier een netto opbrengst van 452.000 euro. De tocht van 2008 was succesvoller met een opbrengst van bijna een miljoen euro.

“Het is jammer dat we niet meer mee kunnen doen. Ik zal achter de schermen nog steeds actief bezig zijn voor dit goede doel en ik heb mijn hart hieraan verloren toen ik verleden jaar over de finish kwam en werd ingehaald door Duchenne-patiënten. Iets om nooit meer te vergeten”, besluit Tops – die de tocht samen met Florien Remmelts uit Apeldoorn zou fietsen – trots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.