robert nijkamp nieuwe sallandse boer

De nieuwe Sallandse Boer is zaterdagochtend tijdens de Roggemaaiersdag gepresenteerd als hét mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene.

Robert is getrouwd met Renate. Ze hebben samen een dochtertje, Sanne. Robert heeft een agrarisch bedrijf met melkvee en vleeskuikens en is daarnaast een halve dag per week ‘buitendienst medewerker pluimvee’ bij veevoerbedrijf Zuid Oost Salland in Haarle. Hij vervult een bestuursfunctie bij Probroed (broederij voor eendagskuikens) en hij is voorzitter van de Vereniging van Landbouwvoorlichting Raalte-Heino. Zijn werk is zijn hobby, wat weerspiegeld wordt in zijn passie voor het vinden van nieuwe oplossingen om het welzijn van kuikens te vergroten.

De kersverse Sallandse Boer is niet onbekend met het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene. In zijn jonge jaren deed hij mee aan de kinderoptocht en hielp hij zijn moeder bij het maken van versieringen voor de Pauluskerk. De laatste jaren is hij vooral in de avonduren op het Stöppelveld te vinden. “Ik vind het erg leuk om eens een kijkje te nemen bij de organisatie van Stöppelhaene, een feest dat ik tot op heden alleen nog maar ken als bezoeker”, aldus een enthousiaste Robert Nijkamp.

Robert vindt het belangrijk dat de tradities van het Sallandse oogstfeest behouden worden en voelt zich ook verbonden met Stöppelhaene. De Sallandse Boer is van oudsher zeer nauw betrokken bij het nieuwe oogstgaveproject van Stöppelhaene: ‘Vruchten voor Bangladesh’. “Zo’n honderd jaar geleden hadden de boeren in Salland het ook niet best! De slechte Sallandse grond van vroeger is inmiddels veel vruchtbaarder geworden door een goede bemesting. De grond in Bangladesh moet ook vruchtbaarder worden”, vertelt Robert.

“In Bangladesh zijn twintig boeren reeds bezig met het maken van compost, om de zanderige grond klaar te maken voor de landbouw. Met de opbrengst van de oogstgave van Stöppelhaene zal het project nog groter opgezet kunnen worden, zodat er meer fruitbomen en andere gewassen geplant kunnen worden”, aldus Robert. Als nieuwe Sallandse Boer zal hij zijn uiterste best doen om het project zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.