raalte mettingen deze keer voor hospice

“Je voelt je een beetje als een Tourrijder”, lacht Geert Griemink, woordvoerder van de CRT Raalte-commissie die tekent voor de organisatie van de eerstvolgende editie van de sponsorfietstocht ‘Raalte-Mettingen’ op zaterdag 12 september. Als deskundige weet hij alles van de charme van de fietstocht: “Je wordt voorgereden door een motor, je hoeft alleen maar te fietsen. En in Mettingen wacht je ook nog eens een leuk ontvangst. Het is een enorm gezellige dag!” De opbrengst van de tocht gaat dit jaar naar Stichting Hospice Midden Salland, die voornemens is om te verhuizen naar de Munstersestraat.

Voor het eerst is de organisatie in handen van de Cross-, Ren-, en Toervereniging Raalte (CRT). De organiserende commissie bestaat naast Griemink uit Jos Heethaar, Stijn van der Broek en Hans Veldhoen. Eén vacature is nog open. Deze commissie heeft de organisatie overgenomen van de Stichting Raalte Actief (SRA), die haar bakens wilde verzetten naar andere activiteiten. De verandering achter de schermen betekent overigens geen grote wijzigingen aan de opzet. Griemink: “Het hoofddoel blijft om door middel van een sportieve, maar vooral gezellige fietstocht geld in te zamelen voor een goed doel. We maken daarbij dankbaar gebruik van het draaiboek dat we van Raalte Actief hebben gekregen.”

Wel heeft de organisatie de route iets aangepast, zodanig dat de kernen van Rijssen en Enter worden vermeden. Griemink: “De centra van Rijssen en Enter vormden eigenlijk al jaren bottlenecks. In Enter wordt er bovendien op zaterdag een markt gehouden. De verkeerssituatie is te onoverzichtelijk. Ik weet dat Raalte Actief in het verleden geprobeerd heeft om een alternatieve route samen te stellen, maar dat is toen niet gelukt. Raalte Actief bestaat vooral uit mensen die het leuk vinden om iets te organiseren. Wij van CRT Raalte zijn echte fietsers. En zodoende kenden sommigen van ons de weg er een beetje en wisten wij wel een alternatief.”

De lengte van de route verandert niet al te veel, die blijft net onder de 140 kilometer. Om organisatorische en veiligheidsredenen is het maximumaantal deelnemers vastgesteld op driehonderd. Dat is inclusief de circa vijftig inwoners van Mettingen die op zaterdag mee zullen fietsen. Griemink: “Een aantal van hen komt op vrijdag al op de fiets naar Raalte en wordt hier ondergebracht bij gastgezinnen. Dat zijn de echte fanatici.”

De deelnemers (wielrenners en recreatieve fietsers) vertrekken die zaterdag vanaf 7.30 uur in groepen van maximaal twintig personen bij het bedrijvenpand De Boeierd van Joop van den Enk. Evenals voorheen staat deelname ook open voor wandelaars, steppers en/of skeeleraars. Enkele motoragenten van het Raalter korps en leden van de RAM zullen de deelnemers begeleiden. Verder is al medewerking toegezegd door hoofdsponsor Rabobank Salland en Keukenland Wijhe. Halverwege wordt er gepauzeerd in De Lutte.

In Mettingen wacht de deelnemers een feestelijk onthaal met muziek en de bekende Mettinger hapjes en drankjes. De terugreis wordt weer gezamenlijk met de bus ondernomen, waarbij de fietsen in vrachtauto’s worden vervoerd. De deelnamekosten bedragen 27,50 euro per persoon. De inschrijving voor de tocht start op 1 augustus. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de VVV en de plaatselijke fietshandelaren Kruiper en Rudi Assink. Je kunt het formulier vanaf zaterdag ook downloaden van staging2.crtraalte.nl of staging2.sallandcentraal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.