raalte en communiceren nog veel te leren

Commentaar – “Ik wil graag reclame maken voor Raalte, maar ik ga niet in een supergroot shirt rondlopen dat aan alle kanten wappert. En die pet die ze er bij doen is heel anders dan het shirt. Dus als je de gemeente er mooi op wilt zetten dan moeten ze met mooier spul komen.”

Om Raalte niet te diskwalificeren trekt Betsie Nieuwenhuis haar eigen sportieve wandelkleren aan als ze straks Nijmegen gaat lopen. Over die snelle actie van Raalte om plaatsgenoten gratis in een Raalte-shirt te stoppen, is daar wel goed over nagedacht? Het lijkt er niet op.

De Raalter VVD-man Piet Pont kwam met het voorstel. Het zou mooi zijn iedere Raaltenaar die ‘de Nijmeegse’ loopt, met shirt en pet van Raalte naar Nijmegen te sturen. Het idee werd omarmd. Maar nu blijken shirt en pet niet op elkaar afgestemd en heeft de gemeente maar één maat. Net als vroeger in het leger, te groot.

Toen de op zich positief ogende actie van Pont gelanceerd werd, hebben we gelijk ook Dalfsen en Olst-Wijhe gevraagd wat ze van die geste vonden. Van Dalfsen nooit iets terug vernomen. Van Olst-Wijhe wel. “Nee, doen we niet. Want waar ligt dan de grens? Wat als anderen elders de gemeente promoten?” Daar leek net iets beter over nagedacht.

Vorige week nog een schokkend verschil. Olst- Wijhe staat aan de vooravond van een grote renovatie van het centrum. Daar waar ze maar kunnen, maken de Olst-Wijhese ambtenaren kenbaar wat er gaat gebeuren, waar de infoavonden zijn, waar en wanneer, maar ook hoe je bezwaren kunt aantekenen.

Tegelijk slaat er in Raalte een brandje uit omdat aan Het Erf een wadi komt terwijl de buurt van niets weet. Er was pas nog een avond geweest waar gemeente en bewoners in gesprek waren over wensen, klachten, plannen, dat soort dingen. Over de wadi’s is nooit iets verteld. Ineens lag daar die mededeling per brief in de bus. De ambtenaar die er over ging was op vakantie. En de wethouder ging er kort achteraan. In augustus zou de wadi aangelegd worden. Een CDA-raadslid dat in de wijk woonde, moest met een boze brief (hij noemt de communicatie prut met pruimen) een halt toeroepen aan de plannen. Niet om afstel te krijgen. Maar om er eerst maar gewoon eens over te praten.

Valt allemaal wel mee, zei een ambtenaar later. Ja, ammehoela, zelfs als het allemaal wel mee zal vallen, gaat die wadi in Raalte Zuid helemaal nooit meer meevallen. Want de vieze smaak zit in de mond. Die spoel je achteraf niet zo maar weg.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.