prorail plaatst hekwerk onder spoorboom

Spoorbeheerder ProRail begint nog dit jaar – op ruim honderd locaties in Nederland – met het aanbrengen van hekwerken onder spoorbomen. De hekwerken zorgen er voor dat voetgangers en fietsers minder vaak onder gesloten bomen door gaan. Dat concludeert TNO op basis van proeven die zijn gehouden in Deurne en Oisterwijk.

Het is vooralsnog echter niet duidelijk of de hekwerken ook onder slagbomen in Salland worden aangebracht. “Er is op dit moment nog geen definitieve lijst beschikbaar”, aldus woordvoerder Anna Kodde, die benadrukt dat het alleen gaat om overwegen nabij stations, waar voetgangers en fietsers gebruik van maken. “Op die overwegen is het gevaar van onderpiepen het grootst, omdat mensen nog hun trein willen halen. Daarmee zetten mensen hun leven op het spel.”

Elk jaar weer vinden er ongelukken plaats op overwegen, helaas regelmatig met fatale afloop. Vorig jaar vonden er op overwegen in Nederland 63 aanrijdingen met een trein plaats. Er waren daarbij achttien dodelijke slachtoffers te betreuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.