politie waarschuwt voor asfalteerders

De politie waarschuwt mensen voor Engels sprekende mannen, die hun diensten aanbieden op het gebied van asfalteren. Ze bellen bij mensen aan, met het aanbod om voor een koopje de oprit te asfalteren. Maar de mannen leveren slecht werk en vragen vaak teveel geld voor de klus.

De asfalteerders zijn vermoedelijk van Engelse en Ierse afkomst. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze een partij asfalt over hebben van werkzaamheden in de buurt. Zodoende kunnen ze het goedkoop aanbieden. Het lijkt aantrekkelijk, maar vaak blijkt het asfalt van slechte kwaliteit. Ook wordt nadien meer geld gevraagd dan afgesproken. De mensen voelen zich opgelicht door deze heren. Maar formeel gezien is er geen sprake van oplichting, omdat het een civiele zaak betreft. Het gaat namelijk om een gemaakte afspraak tussen twee partijen. Er ontbreekt een strafrechtelijke basis om onderzoek te doen.

De asfalteerders zijn in het hele land actief. In mei zijn de mannen in de omgeving van het Twentse Beuningen actief geweest. Op 15 juli hebben ze geprobeerd asfalt te verkopen aan iemand in Vriezenveen. Dus vermoedelijk is Salland het volgende doelwit van de mannen. De politie adviseert goede afspraken te maken alvorens met de asfalteerders in zee te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.