politie waarschuwt nu voor nep tnt man

Er lijken deze zomer volop oplichters actief in de regio. Vorige week waarschuwde de politie nog voor Engelse asfalteerders, die slecht werk leveren. En nu komt de politie alweer met een nieuwe waarschuwing: Kijk uit voor een nep ‘TNT-man’!

Aanleiding voor de waarschuwing is een voorval van afgelopen vrijdag in Enschede, waar een 81-jarige vrouw werd opgelicht door een onbekende man in een TNT-uniform. Rond 15.30 uur kwam de man bij haar aan de deur. De bewoonster zag dat de onbekende man een jasje van TNT droeg. Hij vertelde haar dat hij een pakje voor haar had. De vrouw had echter geen pakje besteld en wilde het niet aannemen. Dit was geen probleem, maar de vrouw moest dan wel 0,80 euro betalen voor de onkosten.

Contant afrekenen mocht niet van zijn werkgever, vertelde de man. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. De vrouw deed dit vervolgens en kreeg nadien toch argwaan. Deze argwaan was terecht, want even later bleek dat er een flink bedrag van haar bankrekening was afgeschreven. Haar pinpas is dus geskimd door de nep TNT-man.

Deze werkwijze en manier van oplichten is nieuw in het oosten van het land. Elders in het land komt de nep TNT-man sinds vorig jaar langs. Het gaat hier waarschijnlijk om een landelijk opererende groep. TNT-post reageerde eerder al in de media met het advies en de opmerking dat medewerkers van het bedrijf nimmer aan de deur een pintransactie doen en adviseert dan ook om dergelijke personen direct de deur te wijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.