organisatie broeklander feest dik tevreden

Het Broeklander Feest, dat maandagavond wordt afgesloten, is en blijft populair. De drukte was tot dusver enorm. Het optreden van de Drentse boerenrockband Mooi Wark op vrijdagavond bracht meteen al duizend mensen op de been. Maar een goed feest laat zich natuurlijk niet alleen duiden in bezoekersaantallen. Dat het ook weer gezellig was, moge duidelijk zijn.

“Het feest is tot dusver boven verwachting verlopen”, stelt woordvoerder Emiel Strijkveen. “Met name als we kijken naar het weer. De voorspellingen waren helemaal niet zo goed. We hebben er daarom op het laatste moment voor gekozen om een extra overkapping te plaatsen, maar die hebben we nauwelijks nodig gehad.” Heel Nederland was gewaarschuwd. Op zaterdag zou het hondenweer zijn. Maar dat viel hard mee. Daarom was het toch nog gezellig druk op de jaarlijkse uitmarkt in het dorp.

De Battle of the Pirates had er wellicht wat onder te lijden. Het was niet altijd even druk in de tent, waar verschillende zendpiraten uit de regio mochten strijden om de gunsten van het publiek. De plaatselijke ouderen vermaakten zich ondertussen prima bij het grote inburgeringsfeest, een geheel verzorgd programma in het teken van een kavelstrijd tussen kouwe kak en aso’s, uitgevoerd door plaatselijke vrijwilligers en leden van de toneelvereniging. Het grote feest op zaterdagavond bracht weer vele duizenden bezoekers uit de hele regio op de been. “En het was nog weer drukker dan vorig jaar”, stelt Emiel.

‘Goeiemorreguh Broekland!!!’ Presentator Frank Swartjes blèrde zondagmorgen met sardonisch genoegen het halve dorp weer wakker om verslag te doen van de crossloop. Deze kende overigens een recordaantal deelnemers. ‘s Middags ging het feest verder met een spectaculaire trialdemonstratie door enkele waaghalzen. Ook werd die middag het antwoord gegeven op de prangende vraag wat het Trekkerslet zou inhouden. Het bleek een onschuldig spelletje te zijn, waarbij een tweetal heren zo snel mogelijk een grote kar over een kort parcours moest drukken. Bij het einde hing aan een hoge stellage een bel. Een derde teamlid (de slet) moest een gladde, op de wagen bevestigde, paal inklimmen om die bel te kunnen luiden.

Naderhand raakte de tent snel gevuld. Het feest met muziek van Diep Triest en One Two Trio ging nog door tot half tien. Op maandag ging het feest verder met de dorpsplaybackshow en een groot volleybaltoernooi. Het Broeklander Feest wordt maandag afgesloten met een grote feestavond met medewerking van Kabaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.