onduidelijkheid over hondenpoepbeleid

In Olst is enige onduidelijkheid ontstaan over het onlangs ingevoerde hondenpoepbeleid in de gemeente Olst-Wijhe. Er zijn bij de gemeente vragen binnen gekomen over de bebouwde komgrens van de wijk ’t Kortrick, tussen de dijk en de vijver.

De gemeente: “Wij hebben de komgrens nader bekeken en hebben gezien dat de formele grens van de bebouwde kom recht door het voetpad onder aan de dijk loopt. Het is dus moeilijk te zeggen of je op het pad onder aan de dijk binnen of buiten de bebouwde kom staat. Vanwege deze onduidelijkheid wordt het voetpad onder aan de dijkzijde bij de Kortrickvijver beschouwd als buiten de bebouwde kom en wordt daar niet handhavend opgetreden tegen het los laten lopen van honden. Wel willen wij hondenbezitters vragen om rekening te houden met de overlast die mensen kunnen hebben van de hondenpoep.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.