niemand profiteert van gele trui nocentini

Het is rustdag in de Tour de France. De renners kunnen na 1.377 kilometer koers eindelijk even bijkomen van hun inspanningen. Voor de deelnemers aan ons Tourspel ’09 betekent de rustdag ook even een dag waarop er geen punten voor het klassement te behalen zijn. Dat klassement is het afgelopen weekend overigens nauwelijks veranderd, want het koersverloop in de Pyreneeën heeft weinig deelnemers punten opgeleverd.

Deelnemers die Fabian Cancellara en sprinters Mark Cavendish en Thor Hushovd in hun tourploeg hebben geselecteerd, kenden een zeer lucratieve eerste tourweek. Het drietal behaalde tot nu toe verreweg de meeste punten in ons spel. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat Jan Jansen of Lorkeers uit Raalte de lijst aanvoert, hij heeft de drie immers in zijn ploeg opgenomen. Zaterdag nam hij de koppositie van Henk Heinen uit Zaandam over, die ook Rutger Wessel uit Hoogeveen voor heeft moeten laten gaan. Raaltenaar Erwin Bosman en Bart Nijenkamp uit Heeten completeren, met nog twaalf etappes te gaan, de topvijf.

Debutant Rinaldo Nocentini start dinsdag in de gele trui en geldt op het moment als de verrassing van de Tour. De renner van het Franse AG2R, die in ons Tourspel een waarde van tien miljoen euro vertegenwoordigt, behaalde tot dusver al 88 punten, maar geen van onze 413 deelnemers durfde het kennelijk aan om de dertiger in zijn of haar tourploeg op te nemen. Dat kunnen we niet zeggen van Robert Gesink, die liefst 214 keer werd geselecteerd. Hij moest de Tour echter vroegtijdig verlaten. Kijk voor alle rangen en standen op onze speciale toursite.

Inmiddels zijn ook alle prijswinnaars van de eerste week bekend. Dagwinnaars zijn Matijn Vloedgraven, Ruud van der Vegt, Mathijs Elshof, Henk Evers, Wim Overkamp, Marnix van Santen, Mark van Vilsteren, Wendy Hagen, Ciska Bonhof en Ton Lankhorst. Zij kunnen een bidon ophalen bij KokkieBikes aan de Kerkstraat 31a in Lemelerveld. Onze nieuwe weekwinnaars zijn Collin Holtmaat uit Luttenberg (Shimano-raceschoenen van Kruiper Tweewielers) en Theo Geijsen uit Deventer (boek van Theo de Rooij, DD-MC).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.