niels wellenberg tekent voor drie jaar bij nec

Niels Wellenberg gaat dan toch naar NEC. De rechtsback zou een maand geleden al rond zijn met de Nijmegenaren, maar de oud-Raaltenaar ontkende zijn overstap toen in alle toonaarden. Wellenberg speelde vijf jaar voor FC Twente. Bij NEC staat hij de komende drie seizoenen onder contract. “Spelen is het belangrijkste”, zegt hij.

Zijn carrière bij FC Twente was wisselvallig. Een echte basisplaats wist hij nooit te veroveren, maar toch werd hij elk seizoen geregeld opgesteld. Daarnaast werd hij ook nog enkele keren geconfronteerd met blessureleed. Maar wrok ten opzichte van Twente bestaat er niet. “Nee, zo is het voetbal”, zegt Niels. “Als je daar niet tegen kunt, dan moet je een paar klasses lager gaan voetballen. Je kunt nog zo’n aardige jongen zijn, als er iemand anders beter is, wordt die opgesteld. Het gaat om het resultaat.” Hij is zelf gematigd tevreden over zijn eigen prestaties bij Twente. “Ik kan mezelf in elk geval niets verwijten, maar er had meer in kunnen zitten. Soms moet je ook net dat beetje geluk hebben, maar anderzijds kun je dat ook afdwingen. En die blessures, tja, die kun je er dan net niet bij gebruiken. Maar dat is geen excuus.”

Hoe dan ook, zegt hij, we spreken met een gelukkig mens. Want NEC kan hem wel die kans bieden om elke week te voetballen. En trainer Dwight Lodeweges is ook nog eens van plan om hem als rechtsback te gebruiken, Niels’ favoriete plek. “Het is mooi dat het zo is gegaan. En ook wat betreft het tijdstip. Nu heb ik nog voldoende tijd om me aan te passen aan NEC.” Wellenberg hield al een tijdje meerdere clubs in de gaten, maar NEC was zijn favoriet. “Ik ken natuurlijk Ramon Zomer en Bas Sibum (oud-ploeggenoten bij Twente die al eerder de overstap naar NEC maakten, redactie), maar ook van Peter Wisgerhof (juist afkomstig van NEC) hoorde ik alleen maar positieve verhalen over NEC. Van de keren dat ik hier met FC Twente heb gespeeld kwam NEC op mij over als een club waar beleving in zit en die veel trouwe supporters heeft. En bovendien is het een stabiele club. Kijk naar een club als Vitesse. Daar is altijd wat aan de hand. Over NEC hoor je nooit wat!”

Hoe dan ook, zijn transfer naar NEC, is voetbaltechnisch gezien een stapje achteruit. Maar daar kan Wellenberg niet echt mee zitten. Hij wil gewoon spelen. “FC Twente maakt steeds meer stappen omhoog en ik kon nog steeds wel daarin mee, maar ik wil geen genoegen meer nemen met het dan wel spelen en dan weer niet.” Wellenberg en zijn vriendin wonen nu nog in Enschede. Wellenberg wil daar voorlopig blijven. “We verwachten binnenkort een kleine. Ik ben geen fan van autorijden, maar Ramon Zomer woont hier ook nog. We kunnen regelmatig samen rijden. En verder ben ik van plan om twee tot drie keer per week gewoon in Nijmegen te blijven slapen. Zo gaan we het voorlopig doen. Daarna zien we wel weer verder!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.