meedoen met straatversiering geeft gezelligheid

Voor inwoners van Raalte-dorp is het weer tijd met de buren of met de straat na te denken over hoe je met Stöppelhaene de boel versiert. Van de commissie die daar over gaat kregen we een enthousiastmerend persbericht. Zonde om daar in te gaan snijden. Daarom gewoon het bericht integraal overgenomen. Laat het meteen maar een aanrader zijn voor alle andere dorpsfeesten waar ook de straat voor versierd moet worden:

“‘Geen tijd’ is misschien wel het meest gehoorde argument om zelf niet deel te nemen aan de straat- en gevelversiering tijdens Stöppelhaene. Wellicht is dat een andere manier om te zeggen: Ik weet niet hoe het moet. Niet getreurd, want de commissie van Stöppelhaene die zich bezighoudt met straat- en gevelversiering kan je een heel eind op weg helpen.”

“Zeg nu zelf, wat is leuker en gezelliger dan samen met de buren de straat waarin je woont een feestelijk en verlicht aanzien te geven tijdens Stöppelhaene? Raalte kent tijdens Stöppelhaene met onder meer de BK-straat, Verheydenstraat, Göbelstraat en De Haar al jaren vaste deelnemers aan verlichting en versiering van straten, gevels en tuinen.”

“De versierde straten en tuinen worden door middel van een route met elkaar ‘verbonden’. Veel bezoekers fietsen de versierde en verlichte route door het dorp. Deze wordt kort voor Stöppelhaene bekendgemaakt. Deze route is tijdens Stöppelhaene af te halen bij de VVV of te downloaden via staging2.stoppelhaene.nl. Het feest wordt dit jaar gehouden van woensdag 26 tot en met zondag 30 augustus.”

“De commissie Verlichting en Versiering van Stöppelhaene hoopt dat dit jaar weer meer straten verlicht en versierd zullen zijn. Vorig jaar waren er in zeventien straten versieringen aangebracht. Verheugend was dat er een aantal ‘nieuwe’ straten meededen, zoals de Wechelerweg en de Ekster. Een mooi aantal, vindt de organisatie van Stöppelhaene, maar voor verbetering vatbaar.”

“Aanmelden kan door contact op te nemen met Cees Bouman op telefoonnummer 06-51413926, of via staging2.stoppelhaene.nl. Daar staat een wedstrijdformulier en foto’s van versieringen van vorig jaar.”

“Maar deelnemen aan de straatversiering is niet alleen voor de gezelligheid, er kunnen ook prijzen mee worden gewonnen. De prijzen worden donderdagmiddag tijdens het oogstfeest uitgereikt. De meeste straten die een prijs winnen, besteden het start- en prijzengeld vaak aan de organisatie van straatbarbecue. Zo kan een gezellige klus ook nog een gezellig staartje krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.