markt van boerderijcampings verzadigd

Kamperen bij de boer is weliswaar steeds meer in trek, maar volgens de brancheorganisaties SVR en VeKaBo is de markt van boerderijcampings zo langzamerhand bijna verzadigd. Salland Centraal ging op onderzoek uit en vroeg de eigenaars van de Sallandse boerderijcampings naar hun mening.

“Wij hebben het de afgelopen jaren inderdaad steeds drukker gekregen. En ook dit jaar hebben we niet te klagen, ondanks dat het in de maand juni wat minder druk was”, aldus de tevreden Henri en Evelien Krisman van minicamping ’t Linderhof in Mariënheem. De komende periode is ’t Linderhof zelfs uitermate goed gevuld. “Dat heeft waarschijnlijk vooral te maken met het feit dat we wederom verkozen zijn tot beste VeKaBo camping van Overijssel. Dat spreekt de mensen toch aan.”

Net als ’t Linderhof is ook minicamping De Flierefluiter in Raalte momenteel zeer goed bezet. Sterker nog: “Het is hier nu een topdrukte op de camping. Alle 25 plekken zijn bezet en we hebben al vele malen ‘nee’ moeten verkopen”, vertelt Gerard Pronk van De Flierefluiter, die wel graag meer plekken zou willen vullen. “Maar helaas zit dat er vanwege het gemeentelijk beleid niet in.” Pronk denkt overigens net als de brancheorganisaties SVR en VeKaBo dat het verzadigingspunt voor wat betreft de boerderijcampings zo langzamerhand wel is bereikt. “Iedereen doet wel heel erg lovend over de boerencampings, maar ik zie bij meerdere collega’s – zelfs in het hoogseizoen – lege plekken en dat is toch een teken aan de wand.”

Die lege plekken zijn op dit moment ook te vinden bij minicamping De Portlander in Nieuw Heeten. “Het is nu heel rustig op de camping”, zegt Henk Marsch van De Portlander. Hij wanhoopt echter niet, want zijn camping met 25 plaatsen stond rond Hemelvaartsdag en tijdens de Pinksterdagen nog stampvol. “Het wordt hier elk jaar drukker, dus ik denk niet dat er te veel boerderijcampings zijn. Daarentegen hoeven er wat mij betreft ook niet meer bij te komen.” De minicamping in Nieuw Heeten onderscheidt zich vooral door de fraaie ligging. Daarnaast is De Portlander ook zeer geschikt voor kleine kinderen, vanwege de kinderboerderij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.