luttenbergs popfestival kleiner en knusser

Less is more. De elfde editie van het Luttenbergse popfestival Lil’Hill die op 11 juli plaats zal vinden op het terrein van IJsbaan ’t Wak wordt kleinschaliger, maar ook knusser en goedkoper. De entreeprijs gaat door de helft, maar de kwaliteit in muziek, aankleding en gezelligheid blijft gelijk. Dus gewoon zes bands, een dance-tent en een intieme Garden of Love.

“De grootste verandering van Lil’Hill zit ‘em in de omvang”, vertellen Stefan Klein Koerkamp en Jurry Oortwijn namens de organisatie. “Na de bijzonder geslaagde, maar wel iets te duur uitgevallen tiende verjaardag hebben we het roer omgegooid. Eén van de drie tenten is weggestreept en wat overblijft komt dichter bij elkaar te staan.” Het resultaat? Een open tent waar vanaf 16.00 uur zes uiteenlopende bands hun kunsten vertonen en een afgesloten tent waar lokale DJ’s de diverse uithoeken van de dance-muziek verkennen.”

“In de buitenlucht is er de Garden of Love. Een door coniferen omgeven stukje tuin, sfeervol aangekleed met gekleurde lampjes en picknicktafels, waar zwoele zomermuziek de boventoon voert. “Om de locatie nog sfeervoller te maken is de oppervlakte van het feestterrein aangepast”, lichten Stefan en Jurry toe. “Al deze aanpassingen hebben ertoe geleid dat de entreeprijs gehalveerd kan worden naar 7,50 euro. Lekker knus en gemoedelijk moet het worden.”

Want hoewel de muziek natuurlijk een belangrijke pijler vormt, draait het bij Lil’Hill ook om de sfeer. “Vanaf een uurtje of vier kun je lekker in het gras ploffen, een paar biertjes drinken en ontspannen”, vertellen Stefan en Jurry. “Om een uurtje of zes kun je voor drie muntjes aanschuiven aan het eerste grote Lil’Hill-buffet. Met keuze uit diverse gerechten, waarbij je je buik helemaal rond kunt eten. En dus een goede bodem kunt leggen voor het avondprogramma. En daar kun je alle kanten op. Aan de bar hangen? Keihard dansen? Swingen in de Garden of Love? Of toch gewoon bandjes kijken? Je ziet het maar. Zie Lil’Hill maar als een gezellige fuif met als extraatje wat live muziek!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.