lierderholthuis klaar voor jubileumweekend

‘65 Jaar, maar nog lang niet met pensioen!’ De organisatie van het Feestweekend Lierderholthuis wil het maar even duidelijk stellen: Feestvieren houdt je jong. Woordvoerder Maarten Metz gaat zelfs een stapje verder. “Dorpsfeesten als het Feestweekend Lierderholthuis moeten eeuwig doorgaan. Het feest bestaat ook al veel langer dan 65 jaar. Er zijn immers wel eens tussenpozen geweest. Mijn buurvrouw van 90 kan zich uit haar jeugd nog de oude volksspelletjes herinneren. Het is gewoon een ijzersterk concept!” Komend weekend is het weer raak in Lierderholthuis.

Het dertiende lustrum van het feest wordt gevierd als een verjaardag. En wat doe je op een verjaardag? Al je familie, vrienden en bekenden uitnodigen. “We willen dit jaar, nog meer dan andere jaren, zoveel mogelijk de hele bevolking bij het feest betrekken”, vertelt Maarten. “Daarvoor hebben we twee activiteiten: Ten eerste het verjaardagsbuffet op vrijdagavond. Samen met café d’Olde Wettering trakteren we het hele dorp op een groot buffet. In de tent komen lange tafels te staan en iedereen kan aanschuiven. We hebben al 350 aanmeldingen, op een bevolking van circa vijfhonderd mensen. En we verwachten nog meer aanmeldingen. Ten tweede hebben we op zaterdagmiddag de dorpsbarbecue met het varken aan het spit. Dat is voor de mensen uit het dorp ook elk jaar een hoogtepunt. Deze twee activiteiten vormen dit jaar echt de pijlers waarop de rest van het feest gebouwd is.”

Want het Feestweekend Lierderholthuis is natuurlijk niet alleen maar gericht op haar inwoners. Met het feest op zaterdagavond en de Autoclash op zondagmiddag kijkt het feest ook ver over de grenzen. De feestavond, dit jaar met medewerking van de formatie Flippen, brengt al jaren vele duizenden bezoekers op de been. En dat er op zondagmiddag iets gebeurt met ronkende motoren mag inmiddels ook een traditie heten. “Als het opgevoerd is, een hoop lawaai maakt en er veel rook bij komt kijken, zit je altijd goed”, lacht Maarten. “Vorig jaar hadden we het autovoetbal. Wedstrijden waarbij teams van meerdere auto’s moesten proberen om een grote bal bij elkaar in de goal te rijden. Dat trok heel veel publiek, maar omdat de auto’s elkaar vaak vastreden waren er ook veel dode spelmomenten.”

“Dit jaar gaan we verschillende spelletjes doen met auto’s. Van touwtrekken, op de Elshof waren ze ons net voor, tot een achteruitrijdrace, net zoals bij ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ vroeger. En dat is nog lang niet alles.” Daarnaast kunnen de bezoekers ook kijken naar een kleine grasmaaierrace met medewerking van enkele professionele coureurs en ook lokale helden. “Volgend jaar willen we namelijk hier de NK grasmaaierrace organiseren”, licht Maarten toe. “En het zou ook leuk zijn als daar veel mensen uit Lierderholthuis aan meedoen. Vandaar dat we iedereen dit jaar alvast een beetje warm willen maken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.