liefst 531 boeren sturen piet jansen post

Zonder mokken neemt hij ze overigens allemaal in ontvangst, want Jansen ondersteunt de actie van harte. “Ik zou niet graag zien dat de boer een ‘beschermde bedreigde soort’ wordt. De kaarten zijn een duidelijk fluitsignaal dat niet aan dovemansoren is gericht. Ik doe er alles aan om een goed evenwicht te houden tussen natuur en landbouw. Dit vraagt van alle partijen een luisterend oor voor elkaar, begrip en beweging.”

LTO Noord wil meer bestuurlijke aandacht voor de gevolgen van Natura 2000 door middel van de kaartenactie. Veel agrarische bedrijven kunnen door de doelstellingen van Natura 2000 en de vertaling hiervan in de Nederlandse wetgeving niet meer uitbreiden. LTO Noord is hiertegen in verweer: “Er moet weer ontwikkelingsruimte voor deze bedrijven komen.” Met de kaartenactie moet het agrarisch belang in Gelderland en Overijssel krachtig en massaal onder de aandacht worden gebracht.

Jansen gaat ervoor om fluitende boeren te houden in Overijssel. “Dan gaat het niet om de boeren van gisteren, maar om de boeren van morgen. Toekomstgerichte boeren die op een duurzame wijze bijdragen aan voedselvoorziening, economie en behoud van het mooie landschap. Boeren die voluit voor productie gaan, maar ook boeren die zich naast productie inzetten voor bijvoorbeeld zorg, recreatie of landschap. De combinatie van natuur en landbouw maakt Overijssel tot wat het is”, aldus de gedeputeerde.

Het liefst had Jansen alle afzenders van de kaarten persoonlijk een reactie willen sturen, maar gezien het grote aantal kaarten en het feit dat lang niet iedereen een adres heeft vermeld, lukt dat helaas niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.