lentelicht en windnomanen in boekvorm

‘De stichting voor landschapstheater en meer’ (Slem) heeft twee boeken uitgegeven waar Salland royaal in aan bod komt. Slem is van Bruno Doedens (voorheen Heeten), voor zijn landschapskunst nodigt hij vaak andere kunstenaars uit. Die komen de laatste tijd veel uit Salland, vandaar.

Het boek ‘Windnomaden’ is een weerslag van het meest recente landschapstheater tijdens Oerol. Grote houten stellingen leken als vleugels over het eiland te vliegen. Op die stellingen hadden ook Sallandse kunstenaars schilderijen gemaakt. Het boek is meer dan een verslag van Oerol, je vindt er ook ’the making of’ en uiteraard alles over de gedachte erachter.

‘Tijdelijke landschappen’ is een overzichtstentoonstelling van Doedens. Het gaat om een dik boek, met dvd. Want de werken zijn niet alleen met foto’s vastgelegd en met pen beschreven, ze zijn ook gefilmd. Een van de werken is het Langste Lente Licht waarmee de verjaardag van Sallands Kanaal (Overijssels Kanaal van Deventer naar Lemelerveld) vorig jaar begon. Ook de zonnebloemenactie vanwege veertig jaar dorpsfeest in Heeten is opgenomen. En de ijzeren mannen die zowel op Oerol stonden als op de verjaardag van het kanaal op 7 september (tijdens de Natuurfair) ontbreken ook niet.

De boeken zijn uitgegeven bij Thieme Art en zijn bij de boekhandel te bestellen. Maar via info@slem.org kan ook. ‘Tijdelijke landschappen’ heeft ISBN 978 90 78 96433 9. ‘Windnomaden’ heeft ISBN 978 90 78964 39 1. Ze kosten dertig en tien euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.