lemelerveldse start met speelfeest madera

Met haar eigen bedrijf Speelfeest Madera (Spaans voor hout) wil Sabine Tielenius Kruythoff uit Lemelerveld zoveel mogelijk mensen overtuigen van de voordelen van houten speelgoed. Als ware ambassadrice van het ‘authentieke’ en ‘ouderwetse’ speelgoed, houdt ze speelfeesten voor kinderen en hun ouders. De kinderen mogen het speelgoed uitproberen en paps en mams kunnen meteen zien welk stuk speelgoed het beste aanslaat en het (eventueel) vervolgens kopen. “Houten speelgoed is ontzettend mooi spul”, lacht Sabine.

In haar dagelijks leven is ze docente op de Hanzehogeschool Groningen. Ze geeft les in MBRT, Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (waarmee met behulp van onder andere straling ziekteprocessen in beeld worden gebracht). En dat is heel wat anders dan haar werk bij Speelfeest Madera. “Maar het heeft als overeenkomst dat het allebei met mensen heeft te maken”, vertelt Sabine. “Of het dan gaat om studenten of klanten, dat maakt niet zoveel uit. Ik vind het gewoon leuk om mensen te leren kennen en om te weten wat hen bezig houdt.”

Sabine wilde altijd al iets voor haarzelf. “Begin dit jaar schoot het me te binnen: Doe dan gewoon wat met houten speelgoed. Ik had net een kind gekregen en ik ben bovendien helemaal bezeten van houten speelgoed. Het was eigenlijk gewoon dom dat ik er niet eerder op was gekomen.”

Sabine laat zich voor haar speelfeesten uitnodigen door ouders. Aan hen de taak om ervoor te zorgen dat er een groep van minimaal acht personen aanwezig is. De kinderen kunnen uitgebreid het meegebrachte speelgoed testen. Het gaat om speelgoed dat geschikt is voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Van sieraden tot een muziekdoosje, van een rammelaar tot blokken en van treinen tot hamertje tik. Alles voldoet aan de aanbevelingen van brancheorganisatie GEBRA en Stichting Speel Goed Nederland. Al het speelgoed draagt het CE-keurmerk Daarnaast staat ze ook met enige regelmaat op braderieën in de regio. “Zo was ik laatst nog op de Blauwvingerdagen. Daar heb ik ontzettend veel verkocht. En iedereen was laaiend enthousiast. Je merkt ook dat het speelgoed herinneringen losmaakt!”

Speelfeest Madera kampt natuurlijk ook met vooroordelen. De degelijkheid van het speelgoed wordt niet betwist, maar wel vinden sommigen het oubollig en ouderwets. “Maar ik heb er laatst op internet nog een leuke discussie over gehad, waarmee allerlei mensen zich bemoeiden. Er was daarbij ook één persoon die vond dat het vormloos en kleurloos speelgoed was. Maar toen iemand anders een plaatje van de huidige ontwerpen liet zien, kon die persoon niet anders dan concluderen dat dat niet meer aan de orde was. Maar volgens mij valt het nog wel mee met dat vooroordeel. In mijn eigen omgeving is ook iedereen enthousiast!”

Voor meer info en/of het maken van een afspraak kun je bellen naar 06-48016659 of kijk op staging2.speelfeest-madera.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.