kruisverheffing nagebouwd als zandsculptuur

De Raalter basiliek van de H. Kruisverheffing wordt dit jaar tijdens Stöppelhaene in zand nagebouwd. Daar heb je 22.000 kilo zand voor nodig, maar vooral ook twee professionele zandsculpturisten van de Zandacademie uit Zoetermeer. Het schijnt de eerste keer te zijn dat er in Overijssel een zandsculptuur gemaakt wordt.

De toren van de Kruisverheffing komt op de Grote Markt te staan en wordt aangevuld met typisch folkloristische elementen en Sallandse architectuur. De sculptuur krijgt een afmeting van circa drie bij drie meter en wordt ook drie meter hoog.

Het bouwproces van de zandsculptuur is de moeite waard om te bekijken. En zo is niet alleen het eindresultaat mooi, maar is het bouwproces ook onderdeel van het programma. Van 26 tot en met 30 augustus kun je een kijkje nemen bij de vorderingen van Maxim Gazendam en Jaap Tichler, de zandkastelenbouwers.

Dat eindresultaat blijft trouwens nog een tijdje te bezichtigen. Het is de bedoeling dat het zandkunstwerk tot eind september de Markt in Raalte blijft verfraaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.